Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Athens never sleeps!









Η Αθήνα είναι μία διασκεδαστική πόλη. Είναι γνωστή για την τρελή νυκτερινή της ζωή! Οι Έλληνες απολαμβάνουν την νύκτα και δεν πάνε στο κρεβάτι μόνο όταν ο ήλιος σηκώνεται. Ως εκ τούτου η πόλη είναι γεμάτη από μπαρ, καφετέριες, clubs για κάθε διάθεση, στυλ και περίσταση. Στο ερώτημα "πού θα βγούμε το βράδυ;" η απάντηση κάθε βράδυ είναι διαφορετική. Η Αθήνα προσφέρει μία σειρά από επιλογές για κάθε είδος διασκέδασης, από υπαίθριες συναυλίες κλασσικής μουσικής μέχρι ατελείωτες νύκτες με κρασί στα ρεμπετάδικα.
Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα βρεις τόσο μεγάλο αριθμό σε εστιατόρια, μπαράκια, clubs, disco, events σε μία περιοχή όπως στην Αθήνα, με την πλειοψηφία της νυκτερινής ζωής να βρίσκεται στις κεντρικές περιοχές όπως Ψυρρή, Πλάκα, Θησείο, Γκάζι. Η κάθε περιοχή διαφέρει από τις υπόλοιπες σε χαρακτήρα και αυτό είναι που κάνει την Αθήνα τόσο ιδιαίτερη, η αίσθηση της διαφορετικότητας σε κάθε έξοδο.
Πάντα υπάρχει κάτι το καινούργιο να ανακαλύψεις στα σοκάκια της που μπορεί να σε ταξιδέψει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιληφθείς την ομορφιά της και να συνειδητοποίησεις πόσο τυχερός είσαι που ζεις εδώ, σήμερα!

19 σχόλια:

nantia - το πιο λαμπρο αστερι είπε...

βεβαια τώρα που είμαστε 22 λατρεύουμε την αθήνα κυρίως για το λόγο που ανέφερες, τη νυχτερινή ζωή,γιατί κατα ταλλα δεν ξέρω αν βρεις πολλούς που την αγαπάνε τόσο. και εμεις βασικά πιστεύω ότι στα 40(ουτε μήνα παρακάτω) που δεν θαναι η διασκέδαση η προτεραιότητα μας θα προτιμήσουμε να κάνουμε οικογένεια στη λευκωσία και στις σερρες ;-) προς το παρόν ας εκμεταλλευτούμε στο επακρο τις αδυναμιες μας alier man, hoxton, tapas, daipareaza, bar4, pop, cherry,45m, γκαζοχώρι, fidelio, ασπρο, αφανείς and the list goes on...!!!!!

Gi.Ger & Genia είπε...

Η νυκτερινή ζωή στην Αθήνα είναι ακριβώς αυτό!Σαγήνευτική, Ιδιομορφη, Διασκέδαστική!! αυτή είναι η αίσθηση που σου αφήνει στη μνήμη μια έξοδος στα νυκτερινά στέκια της Αθήνας..Οσο άσχημη και αν είναι η Αθήνα την μέρα, όταν έρθει το βράδυ το τοπίο αλλάζει και αυτόματα αλλάζει και η διάθεση σου..Εχει αυτό το μαγικό τρόπο να φαίνεται τόσο όμορφη το βράδυ..σαν μια παραμελημενη γυναίκα που βάζει το νυκτερινό της φόρεμα και σαγηνεύει...
Η νυκτερινή ζωή στην Αθήνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο καμια αλλη ευρωπαική πόλη γι αυτό και μεις θα πίνουμε πολλά σφηνάκια στην υγειά της για πάντα!!!!!!!!!!!!!!!!Και στην υγειά όσων έχουν πιάσει το νόημα...

Athens is a dressmaker specialised in alterations...

Michael+ είπε...

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω πως παρά το χάλι της την μέρα, την νύχτά είναι θεά αυτή η πόλη και είναι ίσως ο βασικός λογος να θέλει κανείς να μείνει εδώ στην Αθήνα. Ακόμα και από ψιλά να την δει κανείς θα πει το ίδιο. Συμφωνώ και όσον αφορά την διαφορετικότητα της κάθε περιοχής. Νομίζω ότι τώρα το καλοκαίρι παραλιακή και μόνο παραλιακή...

Georgiou Julia είπε...

Αθήνα..και πόσο μάλλον Γκάζι! Τα χρώματα αυτής της περιοχής δεν πιάνονται...Οι φωτογραφίες που βάλατε τα λένε όλα!!Πολύ καλή δουλειά μπράβο!Και το χειμώνα να πάτε στο mad club οι θεατρόφιλοι.. Τα λέμε στο Γκάζι λοιπον...

Ανώνυμος είπε...

de lew einai teleia sto gazi to vradi, alla exei toso kosmo pou se ligo tha pasxo apo agorafovia................
eleos paidia de xreiazete na pigainete oloi sot gazi, ta alla magazia ti tha kanoun?kleftes tha ginoun?

Ανώνυμος είπε...

egw piga gia prwti fora stin a8ina fetos ton maio. kata tin diarkeia tis imeras einai xamos epikratei xaos..alla..to vradi pisteuw oti i a8ina exei polla na prosferei. akrotiri ROCKS!!!!!:)

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μένω στην Αθήνα. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να κάνεις όσον αφορά την νυχτερινή διασκέδαση αλλά είναι αυτό αρκετό; Φυσικά η ποιότητα της νυχτερινής ζωής στην Αθήνα είναι πολύ ανώτερη από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά τι γίνεται όταν ανατείλει ο ήλιος; Προς το παρόν η ποιότητα της νυχτερινής ζωής μου αρκεί για να αναπληρώσει το κενό της ημερήσιας ζωής αλλά για πόσο καιρό θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ego tha simfoniso me tin nantia pou einai to pio lampro asteri!
kaneis den agapaei toso tin athina oso tin nuxterini tis zoi..
einai i telioteri poli gia nigthlife alla oute sizitisi gia to an mporeis na tin antekseis otan ksimerosei!
giauto ksenixtiste tora pou iste stin athina kai meta pigente eparxia gia na megalosete ta paidakia sas!!!!:-P
Eviva Athens...hik..hik...

Ανώνυμος είπε...

i athina ti nuxta einai panemorfi!
pera apo nightlife...einai apisteuto to megaleio tis apla me ta fotakia tis pantou!!! akropoli, panepistimiou, stadiou!
to vradu niotho ligo pio perifani pou eimai ellinida! isos kakos, alla opos kai na to kanoume ti nuxta oles oi ateleies kruvontai kalutera kato apo ta fota tis polis mas!

Ανώνυμος είπε...

8a simfwnisw me tin mikri e3erevnitria sto oti i a8ina einai teleia idika to vradi vflepeis ta tosa stekia p iparxoun kai to ka8ena na exei ton diko tou xaraktira kai to diko tou stil.....tin nixta ginete mia alli poli den sigkrinete me ta osa ginontai tin mera pou o kosmos einai san robot kai den to niazei apo tpt!!!!tin nixta o kosmos allazei proswpa kai ginete pio ekfrastikos....!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνήσω λίγο.. Οι εμπειρίες μου από την πόλη δεν είναι και οι καλύτερες.. Δεν μπορώ να πω ότι την έχω ζήσει αλλά ούτε και βγήκα μόνο 3 φορές για να πω ότι η άποψη μου βασίζεται μόνο σε μεμονομένες περιπτώσεις.. Ενώ οι επιλογές είναι απεριοριστες δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη και δεν βίωσα αυτα που περιμενα δηλαδή φιλοξενία, καλό κόσμο και διασκέδαση..
Το γνωρίζω πως η άποψη μου είναι ατιδραστική και δεν συμβαδίζει με την γενική εικόνα για την διασκέδαση στην Αθήνα και για αυτο το λόγο θα της δώσω άλλη μια ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι.. Και ίσως τότε να την αγαπήσω και εγώ

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα sucks big time για εμένα. Σίγουρα προσφέρει πάρα πολλές επιλογές για βραδυνές εξόδους αλλά σαν πόλη από άποψη αισθητικής δεν είναι καθόλου όμορφη. Τώρα άμα βγεις εκτός κέντρου υπάρχει η όμορφη φύση η οποία και δεν την προσέχει πολύ ο Έλληνας.

Dimi είπε...

ax...nightlife in Athens!skepsou mono otan protoirthes stin Athina pws eniwthes otan ebgaines eksw.kai i skepsi mono ftanei gia na se kanei na enthousiasteis.Einai mia poli pou mporei na sou prosferei ta panta(anagkastika omws mesa s'auta ta panta simperilambanontai kai ta asxima).An kai egw den eimai fanatiki oson afora sto Gazi alla kata ta alla....As ekmetalleutoume auta pou exoume,twra pou mporoume giati se liga xronia de ksereis pou mporei na kataliksoume!kai ante...twra pou grafw skeftomai pote tha bgoume na ta pioume?filiaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

ama thelete na perasete oraia kai ehete kali parea pernate kala kai stin salamina re padia! :)))) den einai auto to thema omos, to xero!

nai, ontos i athina ehei kali nuhterini zoi. kathe vradu vriskeis auto pou theleis - arkei esu o idios na eheis kali diathesi gia kaloperasi!

prepei omos na po oti i athina einai pio oraia ti nuhta! to kentro tis polis einai APARADEKTO tin imera!!! pali kala kai oi olimpiakoi agones eginan stin athina to 2004 kai i poli ftiahtike - oso toso. tin nuhta omos den vlepeis kai kala (pio polu apo ta pota pou eheis piei para apo tin ellipsi iliou).


pantos nantia prepei na paradehto oti se thaumazo kai esena kai ola ta paidia pou gnorizoun kai thimountai (pou einai pio simantiko) pou ehoun paei ktl! ego prosopika i eho alzheimer kai den thumamai pou eho paei i imoun lioma otan piga! mallon imoun lioma......

''odigo kai eimai lioma....''
''tis nuhtas ta kamomata ta vlepei i mera kai gelaei''

Ανώνυμος είπε...

Athina... Mia poli xilies lexis... Isos i kaliteri nixterini zoi apopou dipote allou ston kosmo, mias k pleon mporei na ikanopoiisei k tis pio apetitikes prosopikotites...(xoris ipervoli)
Paraliaki kai Psiri oi kaliteres perioxes...(Akrotiri - Candy Bar)...

Ανώνυμος είπε...

Λατρεύω την Αθήνα,όπως κι εσύ,γιατί δεν κοιμάται ποτέ...Βέβαια,καμία ελληνική πόλη δεν κοιμάται!Τελευταίοι συνηθέστεροι προορισμοί μου είναι το Γκάζι που έχει γίνει must(protim;v to Gazarte και το Alierman),το Κολωνάκι(κυρίως το χειμώνα με το Rock 'n Roll)και Ψυρρή με το διαχρονικό και πάντα αγαπημένο Soul και το Fidelio,αλλά και τα μαγαζάκια στον Πειραιά,όπου πάντα θα δω κάποιον γνωστό(συμπαθή ή όχι)...Και φυσικά η παραλιακή τώρα το καλοκαιράκι με το Ακάνθους να είναι ο καημός μου...
Το πρόβλημα βέβαια είναι η απόσταση και το μεταφορικό μέσο.Η επέκταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ μέχρι τις 2 το Σ/Κ φαντάζει βάλσαμο.Άλλά δεν είναι αρκετό.Πότε γυρίσαμε στις 2 το βράδυ,όταν αποφασίσαμε να βγούμε;;;Για να φθάσω εγώ παραλιακή απαιτούνται τουλάχιστον 2 ώρες οι οποίες είναι υπεραρκετές,για να με κάνουν να ξενερώσω!Γι'αυτό και το Γκάζι είναι γεμάτο το καλοκαίρι.
Anyway,η Αθήνα σου δίνει πολλές επιλογές.Το σίγουρο είναι ότι,όταν θες να βγεις να πιείς,να διασκεδάσεις,να φλερτάρεις,θα βρεις πολλούς ανθρώπους με τη ίδια διάθεση ό,τι μέρα κι αν είναι...
Πάμε για κρασί στο Γκαζοχώρι μετά το Στρατηγικό!!!
Φιλάκια,μικρή εξερευνήτρια
Διαμαντής

demi είπε...

ομορφη η αθηνα το βραδυ,ασχημη το πρωι...κ μετα ακους απο παντου:της νυχτας τα καμωματα τα βλεπει η μερα κ γελαει...χιχι...απλως εχουμε τα παντα για ολες τις ωρες!!!!!αυτο ειναι ομορφο!!!

Ανώνυμος είπε...

ATHENS!!!The only capital city in the world that never sleeps!If you ever been there once you will never ever forget it.Athens nightlife is a style of living.IS this good ro bad?In my opinion greek people have their own way to enjoy their life and they have so much right....athens rocks!!!!

stergios είπε...

Κούκλα η Αθήνα αλλα μόνο αν τη ζεις ως φοιτητής και κυρίως νύχτα. Νομίζω ότι αν υπάρχει το αγχος της δουλειάς κάθε μέρα και θα πρέπει να είσαι εκεί την τάδε ώρα δε θα μου αρέσει και πολύ. Η κίνηση που υπάρχει την ημέρα είναι σκατά. Σκέψου ότι για καφέ πηγαίνεις το μεσημέρι και σου τη σπάει να γίνεται χαμός στους δρόμους, που να πηγαίνεις και για δουλειά.
Το βράδυ βέβαια βγαίνει η νεράιδα με το μαγικό ραβδί και τα μεταμορφώνει όλα σε αγγελική πόλη (τι γράφω ο μαλάκας? θα με πάρουν για gay)